Iako ima 53 godine
765

Mike Tyson dobio ponudu od milion dolara za povratak u ring

D. B.
Mike Tyson (Foto: EPA-EFE)
Mike Tyson (Foto: EPA-EFE)
Slavni američki bokser Mike Tyson bi se mogao vratiti u ring i to u Australiji.

Bivši prvak u teškoj kategoriji Mike Tyson je ranije govorio da je razmišljao o povratku zbog humanitarnog meča, naporno trenira i nalazi se u dobroj formi, a sada je dobio i prvu ponudu da ponovo boksa.

Australski promotor Brian Amatruda je rekao da je kontaktirao agenta Maxa Marksona te da je ponudio Tysonu milion dolara.

"Max ga je doveo u Australiju 2012. godine. U dobrim su odnosima, ali glavno je to što mu je omogućio da dobije vizu da uđe u zemlju. To je ključno", rekao je Amatruda.

Potencijalni protivnici Tysonu su Barry Hall, Paul Gallen i Sonny Bill Williams, poznata imena iz australskog ragbija koja su ranije imaka boks mečeve.

"Održao bih događaj u Melbourne Areni gdje bi bilo više od 10.000 gledatelja ili pak na Parku prinčeva gdje je meč Jeffa Fenecha i Azumaha Nelsona gledalo 30.000 ljudi. Tyson ima 53 godine, ali je još uvijek ogromno ime. Hall, Gallen i Williams bi iskoristili šansu da uđu u ring s njim. Borba bi bila dio fight carda s glavnom borbom u kojoj bi nastupila Hayla Harris. To bi bilo nešto ogromno, ne samo borba, nego događaj", poručio je pomenuti promotor, piše talkSPORT.

Tyson je impresionirao fanove nedavno objavljenim klipom na Twitteru gdje je pokazao kako udara fokusere.