Privukao veliku pažnju
42

Mayweather posjetio Izrael kako bi roštiljao s vojnicima i u vojnoj bazi dizao raspoloženje

D. P.
Foto: Instagram
Foto: Instagram
Čuveni bokser Floyd Mayweather posjetio je Izrael kako bi iskazao podršku ovoj zemlji dok traje bombardovanje Gaze, a cilj mu je bio podići raspoloženje izraelskim vojnicima.

Mayweather, kojeg mnogi smatraju jednim od najvećih boraca svih vremena, od početka sukoba veliki je fan Izraela kojem je slao privatne avione pune zaliha.

Slao je hranu, vodu, odjeću i pancire Izraelcima, a sada je odlučio lično otputovati u Izrael kako bi podigao raspoloženje vojnika. Posjetio je vojnu bazu IDF-a, uživao u boksu s vojnicima te im roštiljao, a sve kako bi im podigao raspoloženje.

Mayweather je proveo neko vrijeme u ambulantnoj službi United Hatzalah, a snimljen je i kako na Zidu plača moli za mir. Za svoju podršku Izraelu dobio je brojne poklone od rabina Stevan Burga te muzičara Oshera Cohena.

Američki bokser je u više navrata pisao tvitove i isticao svoju podršku Izraelu, a nema dileme da će njegov novi potez izazvati brojne negativne reakcije.

"Sretan sam što sam ovdje, mi smo svi u ovoj sobi pravi borci. Nema bolje priče nego ustati za svoju državu i braniti je. Nema ljepše priče nego ispričati svojim unucima kako ste stali uz svoju državu", poručio je Mayweather svojim domaćinima.