Problemi za šampiona
64

Legendu UFC-a zadesila Hakimijeva sudbina, nevjenčana djevojka zahtijeva polovinu njegovog bogatstva

H. H.
Achraf Hakimi i Hiba Abouk / Israel Adesanya i Charlotte Powdrell (Foto: Montaža)
Achraf Hakimi i Hiba Abouk / Israel Adesanya i Charlotte Powdrell (Foto: Montaža)
Novozelandski MMA borac nigerijskih korijena Israel Adesanya našao se u neočekivanom problemu nakon što je njegova bivša djevojka sudskim putem zatražila polovinu bogatsva koje posjeduje, iako njih dvoje uopće nisu vjenčani i nemaju djecu.
Jedan od najboljih MMA boraca ikada i aktuelni prvak UFC-ove srednje kategorije, još ranije je objavio zagonetnu poruku na društvenim mrežama, a mediji otkrivaju da je upućena bivšoj djevojci Charlotte Powdrell.

"Ti se ne brineš o meni ni o mom životu pa se ne brinem ni ja o tebi. Čak te ni ne mrzim, jednostavno me nije briga za tebe. Već neko vrijeme te nisam volio i drago mi je da se ovo dogodilo. Ništa ne bih promijenio. Trebala si me pustiti na miru. Imam puno vremena i novca za advokate. LOL, žene. Njihovi standardi su samo bajke koje imaju nakon što žive noćnu moru."

Adesanya je prokomentarisao i razvod nogometaša PSG-a Achrafa Hakimija od supruge Hibe Abouk, zbog čega je marokanska zvijezda prenijela bogatstvo na ime svoje majke kako bi se zaštito od finanijskih potraživanja španske glumice.

"Totalno razumijem šta prolazi. Zamisli, ona smatra da ima pravo na polovinu onog za što si radio čitav život. Došla je u ovo sve ni s čim, a htjela otići s milionima. Ali kao i Hakimiju, sav moj imetak je osiguran", zaključio je.

Adesanya je nedavno vratio titulu u srednjoj kategoriji na UFC 287 nokautiravši dugogodišnjeg rivala Alexa Pereiru.