Treća na SP u Bakuu
536

Larisa Cerić donijela bronzu u Sarajevo, porodica i prijatelji joj priredili doček

Piše: D. B.
Foto: D. S./Klix.ba
(Foto: D. S./Klix.ba)
Najbolja bh. džudistkinja Larisa Cerić vratila se u Sarajevo nakon što je na Svjetskom prvenstvu u Azerbejdžanu osvojila bronzanu medalju.

Cerić je nastupila na SP u Bakuu u kategoriji +78 kg, a zabilježila je četiri pobjede i poraz. Njena prva protivnica bila je Anamari Velenšek iz Slovenije, a potom je savladala ukrajinsku predstavnicu Galynu Tarasovu. Uslijedila je borba za polufinale i pobjeda protiv Azerbejdžanke Iryne Kindžerske. Posljednja prepreka ka finalu bila je svjetska prvakinja Sara Asahina iz Japana od koje je Larisa nažalost izgubila. Ipak, naša predstavnica se kući vratila s bronzanom medaljom jer je u borbi za treće mjesto pobijedila Britanku Saru Adlington.

Cerić su večeras uprkos kašnjenju aviona strpljivo čekali članovi porodice i prijatelji koji su joj priredili doček. Prisutan je bio i ministar kulture i sporta Kantona Sarajevo Mirvad Kurić.

Larisa je prethodno za portal Klix.ba izjavila da je zadovoljna svojim uspjehom s obzirom na jaku konkurenciju te da njena bronza ima zlatni sjaj.