Larisa Cerić donijela bronzu u Sarajevo, porodica i prijatelji joj priredili doček

Piše: D. B./Klix.ba
28.9.2018. u 22:06
536
48
Larisa Cerić donijela bronzu u Sarajevo, porodica i prijatelji joj priredili doček
536
1/8 Foto: D. S./Klix.ba
2/8 Foto: D. S./Klix.ba
3/8 Foto: D. S./Klix.ba
4/8 Foto: D. S./Klix.ba
5/8 Foto: D. S./Klix.ba
6/8 Foto: D. S./Klix.ba
7/8 Foto: D. S./Klix.ba
8/8 Foto: D. S./Klix.ba
Najbolja bh. džudistkinja Larisa Cerić vratila se u Sarajevo nakon što je na Svjetskom prvenstvu u Azerbejdžanu osvojila bronzanu medalju.
Cerić je nastupila na SP u Bakuu u kategoriji +78 kg, a zabilježila je četiri pobjede i poraz. Njena prva protivnica bila je Anamari Velenšek iz Slovenije, a potom je savladala ukrajinsku predstavnicu Galynu Tarasovu. Uslijedila je borba za polufinale i pobjeda protiv Azerbejdžanke Iryne Kindžerske. Posljednja prepreka ka finalu bila je svjetska prvakinja Sara Asahina iz Japana od koje je Larisa nažalost izgubila. Ipak, naša predstavnica se kući vratila s bronzanom medaljom jer je u borbi za treće mjesto pobijedila Britanku Saru Adlington.

Cerić su večeras uprkos kašnjenju aviona strpljivo čekali članovi porodice i prijatelji koji su joj priredili doček. Prisutan je bio i ministar kulture i sporta Kantona Sarajevo Mirvad Kurić.

Larisa je prethodno za portal Klix.ba izjavila da je zadovoljna svojim uspjehom s obzirom na jaku konkurenciju te da njena bronza ima zlatni sjaj.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (48)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...

Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: