Novi uspjeh
168

Larisa Cerić za Klix.ba: Konkurencija je bila paklena, ovo je bronza zlatnog sjaja

Piše: D. B.
Najbolja bh. džudistkinja Larisa Cerić danas je na Svjetskom prvenstvu u Bakuu osvojila bronzanu medalju, a u izjavi za portal Klix.ba je istakla ponos zbog ostvarenog uspjeha.

Cerić je ostvarila četiri pobjede na SP-u uz poraz u polufinalu. Naša džudistkinja je pobijedila slovensku predstavnicu Anamari Velenšek, potom Ukrajinku Galynu Terasovu, a onda i Irynu Kindžersku iz Azerbejdžana. Polufinale je izgubila od Japanke Sare Asahine, koja je svjetska prvakinja, a potom je uslijedila borba za treće mjesto protiv Britanke Sare Adlington. Larisa je bila bolja te je četvrtom pobjedom stigla do bronze. Ova medalja za nju ima zlatni sjaj.

"Ponosna sam na ovaj rezultat, to je moja druga svjetska seniorska medalja. Konkurencija je bila paklena, dobro sam se spremila za ovo Svjetsko prvenstvo i iskreno nadala sam se medalji. Japanka Asahina je jos uvijek za mene nepremostiva prepreka, ali vjerujem da ću i s njom u narednom periodu bolje raditi. Neki kažu da je ovo bronza zlatnog sjaja, a ja se slazem s obzirom na konkurenciju", izjavila je Cerić za portal Klix.ba.

Bh. delegacija je nakon završetka borbe zasluženo proslavila ovaj veliki uspjeh.