Klix.ba na treningu
424

Krv, suze i znoj: Pogledajte kako se Denis Stojnić priprema za okršaj s Antom Delijom

N. Kustura
Najbolji bh. MMA borac teške kategorije Denis Stojnić ušao je u posljednju fazu priprema za meč koji ga očekuje 9. novembra u Zagrebu protiv Hrvata Ante Delije.

Stojnić se nedavno vratio iz Holandije gdje je trenirao sa svojim Golden Glory klubom, a u Sarajevu će obaviti posljednje pripreme za teško iskušenje koje ga očekuje.

Foto: D. S./Klix.ba
Foto: D. S./Klix.ba

U glavnom gradu BiH nastavio je trenirati sa svojim bh. klubom BBJ Bosna Team United-Bosnae Team, gdje s trenerom Amirom Mahmutovićem već duže vrijeme trenira parter tehnike.

S dugogodišnjim trenerom boksa Rifetom Kadićem radi ručnu tehniku, a tokom posjete portala Klix.ba Denisovom treningu mogli smo vidjeti i sparingovanje s najboljim borcima njegovog bh. kluba - Mahirom Zukom i Jasminom Kešmirom.

Foto: D. S./Klix.ba
Foto: D. S./Klix.ba

Denisa smo imali priliku vidjeti tokom treninga te se uvjeriti kako je fizički spreman. Također, zanimljiv je i njegov izgled budući da je naš MMA borac smršao 12 kilograma u posljednjih 12 mjeseci.

"Hvala svim Bosancima i Hercegovcima širom zemlje i naravno našoj dijaspori na velikoj podršci koju mi pružaju. Pozivam sve da me podrže i na KSW spektaklu u Zagrebu", poručio je Stojnić.

Foto: D. S./Klix.ba
Foto: D. S./Klix.ba

Podsjetimo, meč između Stojnića i Delije održat će se 9. novembra u zagrebačkoj Areni, a kladionice smatraju da je Hrvat ipak u prednosti uoči ovog okršaja.