Žestoke batine
44

Korejski zombi neutješno plakao nakon brutalnog poraza u UFC-u od Volkanovskog

H. H.
Foto: Screenshot
Foto: Screenshot
Australski MMA borac Alexander Volkanovski pobijedio je Korejanca Chan Sung Junga tehničkim nokautom u četvrtoj rundi i zadržao je svoj pojas u u perolakoj kategorji na UFC-u 273 eventu u Las Vegasu.

Jung, poznat pod nadimkom Korejski zombi je bio brutalno pretučen, krvav i teško je disao nakon prve tri runde. Nije mogao čak ni sjediti na svojoj stolici između rundi i jedva je stajao na nogama.

Liječnik u oktagonu ga je pregledao prije početka četvrte runde, a Jung je insistirao da želi nastaviti. Ipak, sudija Herb Dean prekinuo je borbu nakon 45 sekundi u četvrtoj rundi.

Korejski zombi nakon poraza bio je neutješan i plakao je, jer je ovo bio vjerovatno njegov posljednji pokušaj da osvoji titulu u perolakoj kategoriji.

"Bio sam najsamouvjereniji u cijeloj svojoj karijeri. Osjećao sam se kao da sam udario u zid preko kojeg nisam mogao preći. Trebat će mi više vremena da razmislim o tome hoću li se nastaviti boriti ili ću napustiti oktagon. Morat ću razmisliti o tome", rekao je 35-godišnji Jung nakon borbe.

Volkanovski je s druge strane došao do 24. pobjedu u karijeri, a ima i jedan poraz.