Učestvuje 800 takmičara
101

Kickboxing kup Balkan Open u Tešnju 23. i 24. marta

Klix.ba
U tešanjskoj sportskoj dvorani 23. i 24. marta održat će se Internacionalni kickboxing kup Balkan Open 2019 u organizaciji Kickboxing saveza Bosne i Hercegovine i Centra borilačkih sportova Tešanj koji se ove godine tradicionalno održava dvanaesti put.

Ove godine na Balkan Openu najavljen je dolazak takmičara iz 17 zemalja, iz Austrije, Slovenije, Slovačke, Hrvatske, Mađarske, Srbije, Makedonije, Bugarske, Rumunije, Izraela, Moldavije, Crne Gore, Grčke, Poljske, Danske, Švedske i BiH, odnosno iz 112 klubova s ukupno 800 takmičara, a samo takmičenje realizovat će se u svim kickboxing disciplinama i svim uzrasnim kategorijama u dva takmičarska dana 23. i 24. marta s izuzetno bogatim nagradnim fondom.

Turnir se svake godine redovno nalazi na kalendaru svjetske i evropske WAKO federacije, a supervizor ove godine je tehnički direktor WAKO federacije Romeo Deša.

Balkan Open 2019 je ujedno i uvertira za veliki sportski događaj koji će biti organizovan u Sarajevu, a to je 22.S vjetsko prvenstvo u kickboxingu u Olimpijskoj dvorani Zetra na terminu od 19. do 27. oktobra