Zanimljiv i Amerikancima
393

Kickbokser Haris Biber zbog bolnog tretmana postao hit, video pregledalo 14 miliona ljudi

D. P.
Tretman koji bi trebao ojačati snagu potkoljenice (Foto: Screenshot)
Tretman koji bi trebao ojačati snagu potkoljenice (Foto: Screenshot)
Mladi bosanskohercegovački profesionalni kickbokser Haris Brko Biber objavio je viralan videosnimak na kojem prikazuje kako "ubija" živce tibije i fibule.

Biber (25) u svojoj karijeri ima 21 pobjedu u ukupno 28 profesionalnih borbi i ne planira se tu zaustaviti, već je spreman za nova dostignuća.

No, ovoga puta Sarajlija je došao u fokus javnosti ne zbog neke borbe, već zbog snimka koji je postao viralan na TikToku i prikupio je 14 miliona pregleda.

Na videosnimku se vidi kako posebnim tretmanom medicinski stručnjak "ubija" živce potkoljeničnih kosti tibije i fibule. Ovim tremanom pojačava se snaga u potkoljenicama i one postaju rezistentnije na bolove.

@harisbrkobiber #nopakn #nogain #nevergiveup #staystrong #kickboxing #boxing #k1 #fyp #foryoupage ♬ original sound - Haris Brko Biber

Zbog ovog vrlo rijetkog tretmana Biber je postao viralan, a kontaktirali su ga i mediji iz Sjedinjenih Američkih Država, kojima je bilo interesantno da se jedan borac odlučio na to.

Snimak su podijelile i brojne borilačke stranice, a nakon što je izdržao bol prilikom tretmana, Biber je siguran da će nakon njega u borbama prolaziti s mnogo manje bola tokom primanja udaraca.