Značajan uspjeh
451

Karate klub "Specijal BiH" apsolutni pobjednik "Mawashi kupa" s 33 osvojene medalje

E. A.
Karate klub Specijal BiH drugu godinu u nizu apsolutni je pobjednik "Mawashi kupa 2019", jednog od najvećih bh. karate turnira koji je održan jučer u dvorani Novo Sarajevo u organizaciji Karate kluba "Mawashi" Sarajevo.

Na trećem po redu "Mawashi kupu 2019" koji je okupio preko 900 takmičara iz 61. kluba i četiri države, "Karate klub Specijal" osvojio je pobjednički kup, čak 33 medalje, od čega četiri zlatne, devet srebrnih i 20 bronzanih, a uz to su bili i najbrojnija ekipa prvenstva sa 61 takmičarem.

Zlatom su se okitili Sanjin Hukara, Fatima Herić, Bedrija Kos i Adelisa Karahodža. Srebrne medalje osvojili su dječaci i djevojčice 13 godina u ekipinim borbama, te pojedinci Amina Salispahić, Lamija Mudželet, Emir Kaloper, Amina Ahmetagić, Fatima Herić i Amar Omerović.

Osvajači bronze su Tarik Tahirović, Kerim Dobrača, Ajdin Efendić, Harun Turčalo, Amer Hodžić, Emra Lelo, Naida Borčak, Adin Džananović, Amar, Anida i Sara Hukara, Naida Suljević, Enid Spahović, Ilvana Drljević, Ermin Čolak, Amar Rizvanović, Lamija Hubanić, Melina Krajišnik, Belmin Ćesko i Edin Gušalić.