Manjak poštovanja
3

Joshua žestoko o jednom od najvećih: Lennox Lewis je klaun, nismo ni slični

N. K.
Anthony Joshua (Foto: AFP)
Anthony Joshua (Foto: AFP)
Anthony Joshua iznenadio je javnost nazvavši u velikom intervjuu za Sky Sports najvećeg britanskog teškaša u historiji Lennoxa Lewisa klaunom te otkrivši kako ga nikad nije poštovao.

"Lennox Lewis je klaun, uopšte ga ne respektujem", rekao je Joshua, a nakon što mu je voditeljica rekla kako je on ipak ostavio veliku ostavštinu, Anthony je kratko odgovorio da to nema veze te da je i on to isto uradio.

Izjava je ostavila britansku javnost u svojevrsnom šoku ponajviše zbog toga što je Joshua često poređen s Lewisom te su ga zvali njegovim legitimnim nasljednikom.

"Nismo ni slični. Moja ostavština će biti da odmaram i pratim mlade generacije koje dolaze a da se ne uključujem u to. Lennox nije takav, mi smo osobe od potpuno drugačijeg materijala", dodao je Joshua.

Njih dvojica su se prvi put našli na različitim stranama prije koju godinu, kad je Lennox kritikovao način na koji pregovaraju s Deontayom Wilderom te je postavio pitanje želi li se Joshua uopće boriti protiv Amerikanca.

Kulminacija je bila nakon nedavnog poraza od Andyja Ruiza, kad je Lewis rekao da bi Joshua trebao promijeniti trenera, dok je kasnije podvukao kako Joshua prije revanša treba riješiti stvari u svojoj glavi.