Nakon meča
579

Joshua: Uz dužno poštovanje, želio sam nauditi Kličku u ringu

Klix.ba
Foto: EPA
Foto: EPA
Britanski bokser Anthony Joshua priredio je sinoć fanovima ovog sporta nezaboravnu večer. U okršaju protiv legendarnog Vladimira Klička slavio je nokautirajući ga u 11. rundi. Nakon borbe priznao je da gaji veliko poštovanje prema Kličku i da bi rado pristao na revanš.

"Ne dolazim da boksam, dolazim da naudim ljudima. Sa dužnim poštovanjem, došao sam da mu naudim. Shvatio sam da mogu nokautirati svakoga", rekao je harizmatični 27-godišnjak.

"Nisam savršen, ali se trudim", riječi su kojima je odgovorio na Kličkove pohvale i priznanje da je pobijedio bolji. Joshuu mnogi smatraju Kličkovim nasljednikom.

Nakon najveće pobjede u karijeri Britanac je rekao da boks nije lagan sport i da u njemu morate vrijedno raditi i pokazati karakter kako biste stigli daleko.

"Znao sam da mu mogu nauditi svojim udarcima, ipak smo mi teškaši i jako udaramo, ali ono što je bilo najvažnije je stvoriti priliku za pobjednički udarac", kazao je Anthony dodajući kako je Vladimir fantastičan u izbjegavanju udaraca. "Iz runde u rundu učim".

Istakavši da ne planira veliku proslavu pobjede, skromno je otkrio kako će kada sve završi vrijeme provesti sa svojom mamom Yetom u njenom stanu u Londonu i jesti dobru hranu.

Najavio je i povratak na stadion Wembley gdje je sinoć boksao pred spektakularnih 90.000 gledalaca.