Spektakl
6.1k

Joshua na Wembleyju nokautirao i Klička te objedinio tri titule prvaka svijeta

Piše: N. K.
Foto: AFP
(Foto: AFP)
Anthony Joshua nastavlja rušiti sve pred sobom. Devetnaest mečeva, devetnaest pobjeda, devetnaest nokauta. Srušio je i velikog Vladimira Klička te objedinio titule po IBF, WBA Super i IBO verzijama teške kategorije.

U prvoj rundi Kličko je zauzeo sredinu ringa, a obojica boksera oprezno su se borila ne želeći primiti udarac.

Nešto energičniji bio je početak druge runde. Borba je krenula na ruku Kličku jer je Joshua bio sve nervozniji. Obojica su još uvijek bila bez pravog udarca.

Joshua je u trećoj rundi opasno krenuo na Klička i uslijedili su prvi ozbiljniji napadi i problemi za Ukrajinca pa je runda otišla na njegovu stranu.

Kličko je u četvrtoj rundi zadao opasnu seriju udaraca. Joshua je bio uzdrman, tražio spas, ali je uspio uzvratiti jednim udarcem.

Ukrajinac je u petoj rundi bio u nokdaunu, ali se izvukao. Primio je teške udarce, ali je jednako žestoko izudarao Joshuu.

Ovakvog Klička gledaoci nisu odavno vidjeli i mnogi su bili iznenađeni njegovom taktikom.

U šestoj rundi Kličko je počeo direktom i Joshua je bio na podu. Ipak, Britanac se opet vratio i do kraja runde u potpunosti se oporavio.

Znatno mirnija bila je sedma runda. Joshua je sve više bio u defenzivi, dok je Kličko nametao ritam i sa bočnim udarcima ulazio u protivnika.

Joshua se oporavio pred kraj osme runde, vratio je snagu i kada je htio krenuti u ozbiljniju seriju udaraca, vrijeme je isteklo.

Uslijedile su dvije mirnije runde, a u jedanaestoj je Joshua napokon pobijedio Klička tehničkim nokautom i Ukrajincu više nije bilo spasa.

Na kraju je zaključak cjelokupne javnosti da je meč na Wembleyju pred 90.000 gledatelja bio spektakularan.