Negativan efekt
3

Jon Jones izgubio 8 miliona dolara zbog Daniela Cormiera i Stipe Miočića

N. K.
Detalj s borbe između Cormiera i Miočića
Detalj s borbe između Cormiera i Miočića
Malo je vjerovatno da će pružiti puno utjehe Danielu Cormieru, ali njegov poraz od Stipe Miočića prošlog vikenda vjerovatno je koštao Jona Jonesa 8 miliona dolara.

DC-ijev poraz ugasio je, kako kaže legenda UFC-a Scael Sonnen, sve priče o mogućoj trećoj borbi između Cormiera i Jonesa. Kao rezultat toga, Jones će propustiti jednu od najvećih potencijalnih isplata u svojoj karijeri.

Stalni MMA stručnjak za ESPN Sonnen je govoreći u posljednjem izdanju svog "Dobrodošli" podcasta objasnio zašto se posljednja trilogijska borba između Cormiera i Jonesa ne može i neće dogoditi nakon događaja na UFC-u 241.

"Borba je koštala Jonesa 8 miliona dolara. Shvatite to tako. Eto kako samo jedna borba može promijeniti budućnost. O borbi njih dvojice više neće biti govora. A pogotovo se neće dogoditi. Nikad se više neće pojaviti ta priča. Jedini način na koji se Daniel može vratiti u oktagon je nova borba protiv Miočića", rekao je Sonnen.

Podsjetimo, Cormierova budućnost je upitna nakon što je izgubio od Miočića na UFC-u 241, a mnogi sumnjaju da bi bivši prvak u dvije kategorije mogao i u penziju.

Da je Cormier u nedjelju ujutro savladao Miočića, vjerovatno bi se konačni meč protiv dugogodišnjeg rivala Jonesa odmah zakazao.