Prvak uznemiren
74

Isfrustrirani Habib očitao lekciju novinaru nakon pitanja o preminulom ocu

N. K.
Habib Nurmagomedov (Foto: Screenshot)
Habib Nurmagomedov (Foto: Screenshot)
Habib Nurmagomedov očitao je lekciju novinaru nakon što ga je upitao koliko će utjecaj na njega imati gubitak oca na šta je prvak u lakoj kategoriji odgovorio kako je i on čovjek.

Neporažena zvijezda (32) kreće u borbu za naslov s Gaethjeom bez oca Abdulmanapa u svom uglu nakon što je 58-godišnjak umro od koronavirusa početkom ove godine.

Abdulmanap je bio ključna figura u Habibovom usponu na vrh UFC-a, a ovomjesečni meč s Gaethjeom bit će prvi put da se takmiči bez očeve podrške.

Dagestanska zvijezda vraća se u akciju na Fight Islandu i odlučna je ispuniti želju svog pokojnog oca da pobijedi i UFC legendu Georgesa St-Pierrea prije nego što se povuče iz sporta.

U međuvremenu postoje špekulacije o mogućem utjecaju koji će odsutnost njegovog oca imati na zvijezdu koja je sve pobjeđivala. Međutim, Nurmagomedov je izrazio svoju frustraciju zbog kontiuniranog ispitavanja o tome "koliko je težak gubitak njegovog oca u pripremama za borbu".

"Ne razumijem kad me ljudi pitaju 'koliko ti je teško trenirati bez oca?' Naravno da je teško, ne razumijem zašto me stalno to pitate. Vrlo je teško. Šta misliš, imaš li oca? (Novinar: Da). Ako se nešto dogodi s njim, šta mislite da će vam biti teško ili lako? I ja sam čovjek, naravno da je vrlo teško", rekao je Nurmagomedov.

Habib se suočava sa svojim najtežim izazovom u Gaethjeu koji je izgledao u fenomenalnoj formi kada je u maju pobijedio Tonyja Fergusona za osvajanje privremenog pojasa.