Kickbokser iz Sarajeva
483

Haris Biber spreman za veliku borbu u Dubaiju, predstavljen je sjajnim kadrovima s treninga

D. P.
Biber na predstavljanju (Foto: Screenshot)
Biber na predstavljanju (Foto: Screenshot)
Bosanskohercegovački kickbokser Haris Biber vraća se u ring u februaru kada je zakazana njegova borba protiv Elliota Comptona.
Biber (26) će predstavljati Bosnu i Hercegovinu na takmičenju najboljih boraca svijeta. Australska organizacija Alpha Fight Series organizuje event u Dubaiju 16. februara, a Biber će biti jedini predstavnik BiH.

Pred Biberom je borba protiv Elliota Comptona, a Alpha Fight Series je na zvaničnoj stranici objavila video u kojem se borac iz Sarajeva predstavlja široj publici uz svoju životnu priču u kojoj pominje svoje Sarajevo i svoju domovinu BiH.

"Ovo je velika borba za moju karijeru i ja jedva čekam. Moje ime je Haris Biber i dolazim iz Bosne i Hercegovine, iz Sarajeva. Imam 28 borbi iza sebe, od kojih su 21 pobjeda i sedam poraza. Dolazim iz skromne porodice, stare kuće i malog grada s teškim pričama. Ne žudim nikoga da impresioniram niti da se s nekim takmičim, samo želim da ispišem priču i vodim borbe koje moji roditelji nikada nisu", rekao je Biber.

Uz kadrove s treninga, mladi kickbokser otkriva tajnu uspjeha.

"Naporan rad, posvećenost, biti strastven i svakog dana i svake noći vrijedno raditi - to je recept za uspjeh. Ovo je moj način života. Želim biti broj jedan u svijetu kickboxinga", poručuje 26-godišnji Sarajlija.

Inače, Biberov protivnik Elliot "The Dragon" Compton je proslavljeni borac iz Australije i šampion ove zemlje. Bio je prvak svijeta u Muay thaiju te Top 5 borac ONE FC-a.