Bh. kickbokser
385

Haris Biber se s Alistairom Overeemom spremao za borbe, protivnici mu otkazali u posljednji trenutak

E. B.
Haris Biber i legendarni Alistair Overeem
Haris Biber i legendarni Alistair Overeem
Bosanskohercegovački kickbokser Haris Biber se proteklih mjesec dana pripremao u kampu u čuvenom Hemmers Gymu zajedno sa najboljim borcima svijeta za borbe koje su bile pred njim, no u samo dvije sedmice ulazak u ring su mu otkazala dva protivnika.

Član sarajevskog Kluba borilačkih vještina Gazija je trenirao u Nizozemskoj i trebao je nastupati za Hemmers Gym (bivši Golden Glory) u borbi 6. marta u WFL organizaciji protiv Marka Trijsburga, ali je nizozemski borac otkazao borbu sedam dana prije nje.

Naš kickbokser je ostao u Nizozemskoj i nastavio trenirati, te je ubrzo saznao da se 20. marta treba boriti protiv još jednog Nizozemca Damiana Orija.

No, danas je i on otkazao borbu, pa će se razočarani Biber morati vratiti u Sarajevo bez odrađene borbe.

Biber je razočaran što se ovog mjeseca ipak neće boriti, ali je istakao i kako je proteklih mjesec dana iskoristio na najbolji mogući način trenirajući prije svih sa legendarnim Alistairom Overeemom.

"Spremao sam se za borbe sa Overemom, Erolom Zimermanom, Arkadiuszom Wrzosekom, Maratom Grigorianom... Radi se o vrhunskim i legendarnim borcima. O Overeemu i Zimmermanu ne treba trošiti riječi, Wrzosek je nokautirao Badr Harija i uskoro se ponovo bori sa njim, dok se Grigorian 26. marta bori za pojas u ONE Championship organizaciji...", kaže Biber i dodaje:

"Treniranje sa njima će mi sigurno mnogo pomoći u nastavku karijere jer svakog dana od takvih boraca naučiš nešto novo. Naravno, razočaran sam otkazivanjem borbi jer sam bio prespreman, ali šta je, tu je. Život ide dalje, a na meni je da nastavim sa jakim treninzima, a borbe će doći", poručio je 25-godišnji Biber, koji je u profesionalnoj karijeri na omjeru 20-6.