Bh. kickboxer
549

Haris Biber pred borbe u Nizozemskoj: Spreman sam, trenirao sam s prvacima Overeemom i Zimmermanom

E. B.
Najbolji mladi profesionalni kickboxer iz BiH Haris Brko Biber priprema se za nove borbe u kampu u jednoj od najelitnijih svjetskih kickboxing dvorana - nizozemskom Hemmers Gymu.

Biber će se za dva dana, tačnije 6. juna boriti u eliti svjetskog kickboxa, jednoj od najjačih organizacija svijeta WFL - World Fighting League. Vlasnik ove organizacije poznati borac Melvin Manhoef.

Biber je u završnoj fazi priprema i kako kaže borit će se na turniru 4 borca za pojas organizacije WFL. Za Klix.ba je istakao:

''Na ovom nadmetanju učestvovat će najjači borci svojih zemalja, Mark Trijsburg iz Holandije, Maikel Astur iz Estonije i Sinan Durmaz iz Belgije. Sve su to eminentna imena u ovom sportu'', kazao je Biber.

Biber je već nekoliko sedmica u Nizozemskoj. Radio je maksimalno i ozbiljno, te je stoga optimističan pred ovaj turnir.

''Pobjednici prvih mečeva bore se u finalu i najbolji osvaja pojas prvaka WFL organizacije. Nastupat ću za jedan od najjačih klubova svijeta Hemmers Gym, bivši Golden Glory, čiji su članovi Alistar Overeem, Errol Zimmerman, Marat Grigorian i mnogi svjetski poznati borci'', kazao je naš sagovornik.

Dodao je kako je velika čast raditi u pomenutom kampu.

''Kada sparingujete sa šampionima poput Marata Grigoriana, trenutno jednog od najboljih kickboksera svijeta, sigurno da se osjećate spremno i da dobijate na samopouzdanju. Tu su naravno i veliki šampioni poput Errola Zimmermana i Alistara Overeema s kojima također treniram. Osjećam se spremno i ono što mogu obećati je da ću 'ostaviti srce u ringu' i dati sve od sebe da pokušam donijeti pojas u svoj grad i svoju domovinu'', zaključio je Biber.