Vjeran svojoj domovini
637

Haris Biber na manifestaciji "Turska protiv svijeta" nastupa za Tursku, ali pod zastavom BiH

K. H.
Uspješni kickboxer KBV "Gazija Gym" Sarajevo, Haris Brko Biber, za četiri dana će nastupit na borilačkoj priredbi u Istanbulu.

Najbolji mladi (21) profesionalni kickboxer Bosne i Hercegovine nastupit će na manifestaciji "Turska protiv svijeta" gdje će dobiti čast da nastupi u sastavu reprezentacije Turske, a njegov protivnik bit će iskusni Francuz Mohamed Soumah.

Radi se o bivšem borcu ponajbolje svjetske kickboxing promocije Glory koji je do sada zabilježio 27 pobjeda i samo četiri poraza i svakako će predstavljati jedan od najtežih ispita u dosadašnjoj karijeri mladog Sarajlije koji je trenutno na skoru 16-5.

Inače, Biber se prvobitno trebao boriti protiv Gloryjevog borca Kevina Hesslinga koji je iznenada otkazao meč, da bi zatim isto uradio i prva zamjena Portugalac Rudi Mendes.

"Nadam se najboljem ishodu, osjećam se spremno nakon priprema sa mojim trenerom Muhamedom Šabanovićem i nakon priprema sa reprezentacijom koje su se održale u Crnoj Gori. Iako su mi se u nekoliko dana dva puta promijenili protivnici, to me nije poremetilo i ko god dođe dat ću sve od sebe da slavim i predstavim svoj klub i zemlju u najboljem svjetlu", kazo je Biber.

U vezi s ovim mečom, mnoge je zanimalo šta tačno znači Biberov nastup u "dresu" Turske, ali on je otkrio da nema mjesta za paniku. Mladi borac je uljudno odbio ponudu da nastupa pod turskom zastavom.

"Nastupit ću za tursku selekciju, ali sam im zahvalan što su pokazali razumijevanje i dozvolili da se borim pod zastavom Bosne i Hercegovine. Takav tretman je dobio i jedan borac iz Azerbejdžana i mi smo kao neki svojevrsni gostujući reprezentativci Turske. Neupitno je da u karijeri ostajem predstavnik Bosne i Hercegovine", kazao je Biber za kraj.