Tražio disciplinu
9

Habibov otac bijesan na sina zbog ponašanja nakon borbe: Bit ću veoma strog prema njemu

Klix.ba
Habib i Abdulmanap Nurmagomedov (Foto: AFP)
Habib i Abdulmanap Nurmagomedov (Foto: AFP)
Otac i trener MMA borca Habiba Nurmagomedova Abdulmanap Nurmagomedov, kazao je da će biti veoma strog prema svom sinu zbog ponašanja nakon borbe protiv Conora McGregora.

Podsjećamo, Habib je u četvrtoj rundi stigao do pobjede nakon što je Irac predao borbu, a nakon meča nasrnuo je na članove njegovog tima koji su se nalazili u publici, zbog čega ga očekuje vjerovatno drastična kazna UFC organizacije.

Odmah nakon meča Habib je kazao da će ga otac sigurno kritikovati zbog nepromišljenog poteza, a reakcija trenera i oca UFC šampiona stigla je veoma brzo. On je rekao da Habiba očekuje najteža kazna, a to je njegov stav prema njemu.

"Habiba vjerovatno čeka najteža kazna, a to je moj stav prema njemu. Bit ću veoma strog zbog ovoga, upozorio sam ga prije borbe i on zna da je meni disciplina na prvom mjestu", rekao je Abdulmanap Nurmagomedov.

Također, Abdulmanap je rekao da njegov sin u oktagonu može raditi šta god poželi, ali ne i izvan njega.

"U oktagonu može raditi šta god hoće, ali ne i van njega. Pa u publici su i djeca, žene, stranci...", dodao je Abdulmanap, najpoznatiji dagestanski MMA trener.

Otac i trener UFC šampiona nije bio u Las Vegasu na najvećem meču u historiji jer nije dobio američku vizu.