Surovo iskren
449

Habib: Uživao sam nanoseći bol McGregoru, prebio sam ga sa zadovoljstvom

K. H.
Foto: AFP
Foto: AFP
UFC-ov prvak Habib Nurmagomedov kazao je da je tokom karijere imao samo jednu borbu u kojoj je želio povrijediti protivnika i u kojoj je sa zadovoljstvom prebio suparnika, misleći na borbu protiv Conora McGregora iz 2018. godine.

Habib je odgovarao na pitanja fanova, a kada su ga oni pitali koja borba mu je posebno ostala u sjećanju, bez razmišljanja je rekao da je to meč protiv McGregora. Ipak, Habib nije direktno govorio o imenima, ali nema sumnje da je mislio na taj meč.

"Moja pretposljednja borba mi je ostala u sjećanju, a vi svi dobro znate o kojoj govorim. Na početku uživate u pobjedama i to vam donosi određenu dozu zadovoljstva, ali u posljednje vrijeme i ne uživam toliko. Uživao sam u toj jednoj, pomenutoj borbi, pa sam sa zadovoljstvom prebio tog čovjeka", kazao je Habib.

Ovaj sjajni borac istakao je da tokom karijere nikada nije želio povrijediti svog protivnika, ali je dodao da je samo u jednoj borbi - pomenutoj protiv McGregora, prešao granicu koje se uvijek drži.

"Tokom karijere sam imao borbe u kojima sam mogao povrijediti protivnika, ali to nikada nisam želio uraditi, pa sam uvijek tražio način da omogućim protivniku da se preda prije nego da mu slomim nešto. Uvijek sam imao isti stav prema tom pitanju, osim u toj jednoj borbi, a ovo je brutalan sport i posebno kada znam da ću doći do pobjede onda sam uvijek imao granicu", istakao je ovaj MMA borac.

Habib prisutnim fanovima nije mogao otkriti tačan datum borbe protiv Tonyja Fergusona, ali sigurno je da će to biti njegov naredni protivnik i ukoliko i njega pobijedi, nema sumnje da će biti jedan od najboljih boraca u historiji ovog sporta.