Dagestanac oprezan
410

Habib uoči meča s Poirierom: Najveći protivnik mi je ček od 5,5 miliona eura

N. K.
UFC-ova ikona Habib Nurmagomedov (30) priznao je kako bi sutra njegov najopasniji protivnik mogao biti ček od 5,5 miliona eura koji će dobiti.

Pobožni borac brani svoju titulu u lakoj kategoriji i 27-0 nepobjedivi MMA niz protiv Dustina Poiriera u Abu Dhabiju u meču s najvećom zaradom u njegovoj karijeri.

Naknada je tri puta veća nego što je dobio prošlog oktobra za rušenje Conora McGregora, ali Habib je izbliza mogao vidjeti kako novac može pokvariti osobu budući da je Notorious savršen primjer.

"Volim novac, ali važna stvar je da nije sve u novcu. Naravno da volim novac, to je veoma bitno. Međutim, istovremeno, novac može biti i vrlo opasan. Ako vam novac padne na pamet, to je loše. Ali, kad ga imate u ruci, dobro je jer ste u mogućnosti pomoću ljudima. Kad vam novac uđe u glavu, to je onda problem", rekao je Dagestanac.

Otkako je Habib ušao u UFC, imao je devet borbi u Sjevernoj Americi gdje njegov otac i trener Abdulmanap te niz bliskih prijatelja i porodica nisu imali dozvolu za dolazak.

Habib Nurmagomedov (Foto: Twitter/William Hill)
Habib Nurmagomedov (Foto: Twitter/William Hill)

Međutim, Abu Dhabi je iskazao veliku dobrodošlicu za svog heroja, a njegov tim od 40 ljudi okupio je hiljade navijača.

Ekspert u hrvanju očekuje da se može nositi s Poirierom i prilikom koja mu se nudi unatoč velikom pritisku.

"Tako sam sretan što je moj otac bio sa mnom, ali kada odem u oktagon, moj otac neće biti tamo sa mnom. Ne znam kako će se Dustin nositi s pritiskom, ali ne mogu se usredotočiti na jednu rundu ili dvije, planiram rat u pet rundi. Uvijek ima pritiska, on ga ima, i ja isto, ali to ne znači da ne idemo u kavez, to je ono što radim cijelog života. Borci mogu kontorlisati pritisak, ja ga mogu kontrolisati, pogledajte sve te kamere koje su uključene. Ali kad se sutra zatvore vrata kaveza, sve će nestati", poručio je Habib.

Podsjetimo, borba između Nurmagomedova i Poiriera održat će se sutra oko 22:00 sata.