Prvak gubi mnogo novca
62

Habib promijenio mišljenje: Borit ću se protiv Fergusona sto posto, sve je do UFC-a

E. B.
Habib Nurmagomedov (Foto: EPA-EFE)
Habib Nurmagomedov (Foto: EPA-EFE)
Habib Nurmagomedov se, ipak, želi boriti protiv Tonyja Ferguson na eventu UFC 249.

Nvinar ESPN-a Brett Okamoto je razgovarao sa prvakom UFC-a u lakoj kategoriji, a Nurmagomedov je izjavio kako se želi boriti, ali da mu Dana White mora reći lokaciju na kojoj će borba biti održana.

Borba za titulu prvaka UFC-a u lakoj kategoriji trebala je biti održana u Brooklynu 18. aprila, no definitivno neće biti u Barclays Centeru zbog toga što je američka savezna država New York najviše pogođena koronavirusom.

Habib je proteklih dana najavljivao kako se neće boriti, no izgleda da je promijenio mišljenje.

"Ako mi odmah UFC da lokaciju borbe i ako mogu izaći iz Rusije i ući u državu u kojoj će borba biti održana, nebitno je li to SAD ili Abu Dhabi, borit ću se sto posto. Sve što tražim je lokacija. Svakog dana šaljem poruke Dani Whiteu i pitam ga da mi pošalje lokaciju borbe. Ovo nije moja greška. Toliko je mnogo pitanja, a ja nemam odgovore", rekao je Habib koji je istakao kako on najviše gubi ukoliko ne dođe do borbe.

"Razumijem da su ljudi iznervirani jer je ovo borba iz snova za navijače. Ovo je i moja borba iz snova. Ja gubim mnogo novca, gubim mnogo toga. Niko ne gubi u ovoj situaciji kao ja. Ja se želim boriti, zato sam i prihvatio ovu ponudu. Ovo je teška borba, borba za moje naslijeđe. Ovo je najveća borba trenutno u UFC-u. Naravno, mogao sam izabrati borbu s nekom kukavicom, ali izabrao sam tešku borbu. Ovo nije u mojoj kontroli", poručio je Habib.

Sada je na potezu Dana White, a situacija bi se morala riješiti u narednih nekoliko dana.