Nezgodan trenutak
527

Habib odbijao fotografiju s mladim Barcinim navijačem dok nije rekao "Hala Madrid"

Piše: N. K.
Habib u razgovoru s dječakom (Foto: Screenshot)
Habib u razgovoru s dječakom (Foto: Screenshot)
U evropskom nogometu nema većeg rivalstva od onog između Real Madrida i Barcelone. Dva najveća španska kluba odigrali su ukupno 275 utakmica u proteklih 117 godina.

El Clasico je dvoboj koji uvijek proizvodi dramu i zabavu u izobilju. Činjenica da većina najboljih svjetskih igrača želi igrati za jedan od ova dva kluba pomaže El Clasicu da bude najpopularniji meč na svijetu.

Klubovi imaju različite identitete, a navijači gotovo mrze jedni druge. Barcelonini navijači nikada neće pohvaliti Real, baš kao što ni Realovi neće Barcu.

Međutim, može li se Barcin navijač nagovoriti da izgovori riječi "Hala Madrid" (Naprijed Madrid) ukoliko će to rezultirati fotografijom s jednim od njegovih heroja? Jedan mladi navijač se upravo našao u takvoj neugodnoj situaciji nakon što se susreo s UFC zvijezdom Habibom Nurmagomedovom.

Habib je odbio fotografiju s dječakom sve dok nije pohvalio Madrid. Na kraju je dječak izgovorio potrebne riječi i dobio je fotografiju, što bi vjerovatno svi učinili u njegovim godinama.