Bez ustručavanja
53

Habib: McGregor je idiot, ne obraćamo pažnju na takve, a revanš mora zaslužiti

F. Z.
Habib Nurmagomedov (Foto: AFP)
Habib Nurmagomedov (Foto: AFP)
UFC prvak Habib Nurmagomedov izjavio je da ga posljednje uvrede Conora McGregora uopće ne dotiču te da "nema vremena da obraća pažnju na idiote".

Tako se rat riječima između dva borca nastavio, a ni jedan ni drugi, čini se, ne propuštaju priliku za uvredu. Habib je to uradio tokom posjete jednoj školi u Moskvi, iako je razgovarao s djecom koja imaju između šest i 12 godina. Jedan od dječaka pitao ga je da li želi revanš meč s McGregorom u Moskvi?

"Iskreno, mislim da on ne želi tu borbu. Zašto to mislim? Tukao sam ga četiri runde. Tukao sam ga i davio i on je 'tapkao'. To je bio znak da ne želi biti tu. 'Pusti me molim te' i sve to. I sada želi revanš. Prvo ga mora zaslužiti. Da bih se borio za titulu ja sam morao pobijediti u 10 uzastopnih borbi u UFC-u. I tu ne računam 16 pobjeda koje sam imao izvan UFC-a. Svaku sam borbu zaslužio svojim postupcima, a ne svojim ustima. Tu se mi razlikujemo. On priča o tome, a ja samo radim", rekao je Habib i dodao:

"To je lijepo za mene, zato što čak i kada sam tih i kada ništa ne kažem, ljudi sve mogu shvatiti sami: 'Stanite, ovaj čovjek govori, a ovaj čovjek to dokazuje postupcima'. Samo pričati je jedno, a postupati je nešto potpuno drugo. Ne zamaram se njegovim najavama i uvredama. On je idiot, ne obraćamo pažnju na idiote", poručio je Habib.