"Neću se boriti"
191

Habib demantovao da se vraća u UFC: Ne možete me natjerati da razočaram majku

E. B.
Habib Nurmagomedov
Habib Nurmagomedov
Habib Nurmagomedov je demantovao da se vraća u UFC što je ranije najavio šef te organizacije Dana White.
White je nedavno izjavio kako je razgovarao sa Habibom, a Dagestanac mu je rekao kako razmišlja o povratku u oktagon.

Habib se pojavio na Fight Islandu u Abu Dhabiju te je bio u uglu bratića Umara Nurmagomedova tokom njegove borbe protv Kazahstanca Sergeja Morozova koju je dobio.

No, nakon te borbe Habib je demantovao da je rekao da će se vratiti.

"Dugo sam u sportu. Ovo radim cijeli život i postigao sam gotovo sve što sam mogao. Trenutno ne postoji netko protiv koga bih se htio boriti. Ljudi ne žele razumjeti moju stranu. Imam mnogo planova i poslova ispred sebe, ali borbe nisu među njima. Ja treniram za sebe, ali neću se boriti", poručio je Habib i dodao kako ne namjerava prekršiti obećanje koje je dao majci.

Podsjetimo, Habib je u oktobru prošle godine upisao 29. pobjedu u karijeri iz isto toliko borbi, a nakon trijumfa protiv Justina Gaethjea objavio je kraj karijere jer je obećao majci da se više neće boriti nakon što mu je otac Abdulmanap preminuo.

"Moja majka je nešto najvrjednije što mi je ostalo i ne možete me natjerati da radim nešto što će nju razočarati", rekao je odlučno Habib koji je napustio Abu Dhabi i neće gledati borbu Conora McGregora i Dustina Poiriera u noći sa subote na nedjelju.