Održan sastanak
1

Predsjednik UFC-a citirao Habiba, Nurmagomedov priznao da bi se mogao vratiti

H. H.
Habib povukao nakon što je u oktobru prošle godine pobijedio Justina Gaethja (Foto:Twitter)
Habib povukao nakon što je u oktobru prošle godine pobijedio Justina Gaethja (Foto:Twitter)
Predsjednik UFC-a Dana White izjavio je da Habib Nurmagomedov nije isključio povratak u oktagon tokom njihovog sastanka u Abu Dhabiju održanog u petak.

White je u izjavi za ESPN otkrio pod kojim uslovima bi se Nurmagomedov navodno mogao vratiti, citirajući MMA borca iz Dagestana.

"Gledat ću dvije borbe u lakoj kategoriji na eventu UFC 257. Ako ti momci naprave nešto spektakularno i natjeraju me da poželim da se vratim i borim, borit ću se", navodno je kazao Habib.

Podsjetimo, on se povukao nakon što je u oktobru prošle godine pobijedio Justina Gaethjea na UFC 254, ali se uveliko špekuliše o mogućem povratku.

Najavljujući odlazak u penziju prije nekoliko mjeseci, Habib je istakao da se više ne želi boriti nakon smrti svog oca i trenera Abdulmanapa Nurmagomedova. Također je rekao da je razgovarao sa majkom i obećao joj da će se prestati boriti.

Međutim, White je od tada tvrdio da je to bila ishitrena odluka i rekao je da će razgovarati s Habibom o mogućem povratku.

White je također spomenuo da je Nurmagomedov rekao da ga je impresionirao Charles Oliveira u pobjedi nad Tonyjem Fergusonom na UFC-u 256 prošlog mjeseca, što znači da bi Habib i Oliveira također mogli biti potencijalni rivali u budućnosti.

Habib je možda najdominantniji UFC borac svih vremena s profesionalnim rekordom od 29-0 u MMA karijeri i UFC rekordom od 13-0.