Novi meč za Slo Rockyja
57

Fabjan prijeti "drvosječi iz Vinkovaca": Ni u Sarajevu niste vidjeli nasilje kakvo donosim sada

N. M.
Foto: Screenshot/Youtube
Foto: Screenshot/Youtube
Još nešto više od tri sedmice ostale su do novog događaja u organizaciji Fight Nation Championshipa, najbolje regionalne MMA promocije, koji će se održati u Ljubljani 30. marta.

Glavni grad Slovenije ugostit će priredbu FNC 15, a predvodit će je okršaj poluteškaša Mirana Fabjana i Marija Žgele.

Fabjan je u intervjuu za FNC najavio ovaj meč, koji će mu biti prvi nakon decembra i pobjede nad Tomislavom Spahovićem u Zetri, kada je svojim nastupom kupio regionalnu javnost i postao glavna zvijezda balkanske MMA scene.

"Ko ne dođe u Ljubljanu bit će mu žao jer toliku mjeru nasilja koju ću donijeti u kavez niste vidjeli ni u Sarajevu, ni nikad prije. Nabrijan sam da pobijedim Žgelu koji nema pojma i ne zna da udara", poručio je Fabjan u najavi borbe 31. marta u Ljubljani.

Podsjetio je na okršaj sa Spahovićem u Zetri i rekao da je to bilo njegovo loše izdanje jer nije bio fokusiran na borbu.

"Pobijedio sam Spahovića, meč je bio odličan, ali ja sam se borio strašno slabo. To je bio toliko loše odražen meč, pustio sam ruke dole i nisam bio koncentrisan. Pričao sam s protivnikom, gledao u publiku... O svemu sam razmišljao, osim o protivniku. U FNC-u je mnogo boljih boraca od mene, koji više zaslužuju ovakav status od mene", priznao je simpatični Slovenac.

S konstatacijom novinara FNC-a da će mu duel sa Žgelom biti borba karijere se Slo Rocky nije složio. Žgela važi za izrazito snažnog borca, a krasi ga prirodna snaga za koju on kaže da ju je stekao radeći kao drvosječa, a zbog toga nosi i nadimak "drvosječa iz Vinkovaca".

"Puno veća borba od ove bila je ona sa Spahovićem. Spahović je respektabilniji protivnik jer ima background u hrvanju, a Žgela nema background. Njegov je background sječa drva. Napravit ću borbu atraktivnom i brutalnom, ali nije to moja najveća borba. On ima 9 borbi, trenira godinu i po, pije i luta po šumi", istakao je 38-godišnji Fabjan, koji se osvrnuo na izjavu Žgele da njegove udarce svi vide, ali da ih svi i prime i budu nokautirani:

"On kaže da njegove udarce svi vide, a svi ih prime. Pa onda treniraš sa de*ilima. Ako ja vidim tvoj udarac, ideš na spavanje".

Prisjetio se i sjajnih nekoliko dana u Sarajevu sredinom decembra, kada je u ispunjenoj Zetri pobijedio Spahovića.

"Sarajevo mi je uvijek bio dobar grad, a vidio sam koliko sam popularan odmah nakon meča sa Spahovićem. Svi su se htjeli slikati sa mnom. Naručio sam ćevape, a konobar me pozvao u kuhinju da se slikam s njima i kuharima", rekao je Fabjan.

Za kraj se ponovo okrenuo borbi sa Žgelom, opasnim nokauterom iz Hrvatske, koji je u Sarajevu također 16. decembra upisao pobjedu.

Tada je Hrvat nokautirao Brazilca Messarosa.

"Nadam se da će Žgela izdržati bar jednu rundu, ali vjerujem da ću ga nokautirati odmah. On je simpatičan ako to gledaš kao fan, ljudi pričaju o njegovoj slavonskoj snazi, a jedini mišići koji će biti upotrijebljeni su slovenački kada budu iznosili Žgelu iz kaveza. Cijelo Sarajevo je bilo za Spahovića, a na kraju su pozdravili kralja Fabjana i bili su za mene", zaključio je Fabjan, koji će na domaćem terenu u Ljubljani 30. marta tražiti svoj 4. trijumf u MMA karijeri, u kojoj ima i 2 poraza.

Još je dosad potvrđeno i da će se u Ljubljani boriti Bojan Želva Kosednar protiv Aleksandra Jankovića, kao i Itay Tratner i Jordan Barton. Rukavice će ukrstiti i veteran Ivica Trušček i Marko Vardjan.