"Obračun" na Instagramu
0

Fabjan ne želi revanš sa Spahovićem: On je borac iz druge lige, a ja sam Liga prvaka

E. K.
Slovenački MMA borac Miran Fabjan je putem društvenih mreža prozvao bosanskohercegovačkog borca Tomislava Spahovića te istakao kako se ne želi ponovo boriti s njim.
Njih dvojica su odmjerili snage krajem decembra 2023. godine u sarajevskoj Zetri, a pobjedu je odnio Slo Rocky pobijedivši nokautom Spahovića koji od tada želi da se revanšira tadašnjem protivniku.

Ipak, Fabjan mu neće izaći u susret jer mu nova borba sa bosanskohercegovačkim borcem ne predstavlja nikakav izazov.

"Momak mi se bacao po podu ljudi Božiji, kakav revanš molim vas. Nikakav izazov mi to nije, a borcu mojih godina je izazov ono što je bitno. Tomislav Spahović je borac iz druge lige, a ja sam Liga prvaka, ali ako mi sutra Zelg Galešić (njegov trener op.a.) kaže idemo u Medulinu opet na malog Spahota, onda idemo opet ubiti", napisao je Fabjan te dodao:

"Gledaj me, je li ti se čini da sam ja na sto posto. Tomislav Spahović uvijek ima neki izgovor, poslije borbe prestaje priča".

Poslije Fabjanovih objava, oglasio se i sam Spahović koji i dalje priželjkuje revanš meč sa borcem iz Slovenije te je otkrio da će ga nokautirati u slučaju novog susreta.

Otkrio je da će se u potpunosti odreći svog honorara te čak se i boriti besplatno, a u slučaju njegove pobjede u revanšu, spreman je pružiti priliku Fabjanu da mu se revanšira kako bi se tada otkrilo ko je bolji borac od njih dvojice.

Spahovića 5. maja očekuje event u Medulinu dok će Fabjan uskoro ukrstiti rukavice sa srbijanskim borcem Darkom Stošićem.