Intervju za Klix.ba
225

Erko Jun: Osjećaj podrške u Zagrebu je bio neopisiv, pokazao sam "bosansko srce"

K. H.
Foto: Marko Lukunic/PIXSELL
Foto: Marko Lukunic/PIXSELL
Bh. borac Erko Jun javio se iz Zagreba nakon borbe protiv Mariusza Pudzianowskog na KSW-u i u izjavi za portal Klix.ba rekao je da ostaje žal zbog poraza i da mu je malo nedostajalo da obori puno iskusnijeg borca.
U drugoj rundi bh. borac imao je nekoliko sjajnih udaraca, a onda Pudzianowski pravi razliku u parteru i s nekoliko vezanih udaraca u glavu u trenutku kada je bio iznad našeg borca dolazi do pobjede nakon tehničkog nokauta, odnosno odlukom sudija.

Svjestan da se borio protiv puno iskusnijeg borca, Erko je u izjavi za portal Klix.ba rekao da ostaje žal zbog poraza, ali da može biti zadovoljan onim što je pokazao u Zagrebu. Također, dodao je da ne može riječima opisati osjećaj podrške koju je dobio u Zagrebu.

"Nerealno, ne znam šta drugo reći. Tek sada imam malo slobodnog vremena, pogledao sam neke video klipove i ovi koje sam pogledao iz publike su me zaista naježili. Ne mogu vam opisati kakav je to bio osjećaj podrške, to je nešto što nikada u životu nisam doživio i moram reći da sam jako zadovoljan nakon svega", prvi su utisci bh. borca iz Zagreba.

Erko nam je otkrio da je osjećao kako u jednom trenutku "ima" Pudzianowskog, odnosno da ga može oboriti, ali da je ovaj sport takav i da malo nedostaje da se stvari u potpunosti okrenu na drugu stranu.

Foto: Igor Kralj/PIXSELL
Foto: Igor Kralj/PIXSELL

"Dao sam sve od sebe, u jednom trenutku sam ga čak i 'imao' i mogao sam ga završiti, ali sport je takav i to moramo prihvatiti. Malo nedostaje da se borba okrene na jednu ili drugu stranu, borio sam se protiv izuzetno iskusnog borca protiv kojeg se gotovo nemoguće bilo izvući kada je bio iznad mene zbog njegove fizičke konstituje i snage koju ima. Tačno je znao na koji način treba vršiti pritisak na mene, prvi put sam 'preživio', ali drugi put se nisam mogao izvući", kaže nam Erko.

Kako kaže, razočaran je, ali ponosno ide dalje, a najviše ga raduje što je nakon borbe dobio veliki broj poruka podrške.

"Moram se još jednom osvrnuti na atmosferu u Zagrebu, to je bilo nešto zaista posebno i teško za opisati riječima. Jednostavno, srce raste svake sekunde, a moram reći da mi je jako žao mojih navijača koji su došli i očekivali pobjedu, ali još jednom ponavljam, dao sam sve od sebe i pokazao bosansko srce. Poslije borbe sam dobio veliki broj pohvala i poruka podrške, što je jako važno jer je ovo bila najveća borba u mojoj karijeri. Moj protivnik ima deset godina više iskustva, pet puta je bio najjači čovjek na svijetu i svakako da će ovo biti jedna veoma važna leckija za mene. Nisam razočaran, osjećam se dobro i idemo dalje", rekao je bh. borac.

Za kraj, Erko je kazao da su iz KSW-a jako zadovoljni onim što je pokazao u Zagrebu te da bi već uskoro trebao dobiti novu borbu, ali nije precizirao da li će to biti ove ili naredne godine.

"Sada mi je najvažnije da odmorim, a moram reći da mi je gazda KSW-a Martin Lewandowski prišao nakon borbe i čestitao na svemu što sam pokazao. Zadovoljan sam, nema šta, naučio sam važnu lekciju i čekamo narednu borbu, da li će ona biti ove ili naredne godine, tek ćemo vidjeti", kazao je za kraj Erko.