Tehnički nokaut
404

Kako je poljska legenda porazila Erka Juna i utišala zagrebačku Arenu

N. K.
Bh. borac Ermin Junuzović, popularni Erko Jun, izgubio je od Mariusza Pudzianowskog na KSW-u 51 koji se održao u Zagrebu tehničkim nokautom u drugoj rundi.

Naš predstavnik imao je veliku podršku publike u zagrebačkoj Areni, a u ring je ušao s pjesmom Halida Bešlića "Beograđanka", ogrnut bh. zastavom, čime je privukao velike simpatije domaće publike koja je kroz čitavu borbu pružala podršku bh. borcu.

Što se tiče same borbe, sve dok su borci bili na nogama Erko je dominirao protiv očito mnogo jačeg borca, koji je preokrenuo ritam u kavezu čim je borba prešla u parter. Po reakciji publike, jasno se moglo vidjeti zaprepaštenje svaki put kad je Poljak bio na Erku jer su gledaoci uživo mogli vidjeti demonstraciju sile nekada najjačeg čovjeka svijeta u organizaciji Strongmana.

Na pauzi između prve i druge runde moglo se vidjeti da se Erko istrošio te da je taktika u drugoj rundi bila što više držati borbu na nogama, gdje je Poljak bio faktički nemoćan, a Erko ga je s nekoliko sjajnih udaraca ozbiljno uzdrmao. U jednom trenutku se činilo da Erku malo nedostaje da nokautira svog protivnika, a publika je izviždala i s negodovanjem reagovala na poteze Poljaka koji je nekoliko puta gurao prste u oči našem borcu, zbog čega je dobio i opomenu sudija.

Međutim, vrlo brzo Poljak ga je opet oborio te je stigao do pobjede tehničkim nokautom kada Erko više nije imao snage da se brani od udaraca ovog iskusnog borca, nakon čega je uslijedio kraj meča, ali i eventa koji je okupio više od 10.000 ljudi u zagrebačkoj Areni. Među njima je bio i Mirko Filipović koji je dobio ovacije publike, te gradonačelnik Zagreba Milan Bandić. Podršku Erku u ovom meču pružio je i bh. bokser Damir Beljo.

Vrijedi istaći da je publika sve vrijeme podržavala okršaje balkanskih boraca protiv uglavnom Poljaka. Tako su ogromnu podršku imali i Crnogorac Vaso Bakočević te Srbijanac Aleksandar Ilić. Zanimljivo da su sva trojica izubili svoje mečeve.