Erko Jun: Meč neće trajati duže od dvije runde, Szostaka ću poslati na pod

Erko Jun: Meč neće trajati duže od dvije runde, Szostaka ću poslati na pod
1.226
Piše: E. B.
12.5.2019. u 15:15
22
komentara
1,2k

dijeljenja
Erko Jun: Meč neće trajati duže od dvije runde, Szostaka ću poslati na pod Akop Szostak i Erko Jun
Ermin Junuzović alias Erko Jun, bosanskohercegovački MMA borac i fitness model, danas je stigao u Poljsku gdje će u organizaciji KSW u subotu imati novu borbu.
Junuzović, najpopularniji Bosanac na Facebooku kojeg prati skoro 4,4 miliona ljudi, nastupit će na borilačkom spektaklu KSW 49 u poljskom Gdanjsku, a protivnik će mu u teškoj kategoriji biti Akop Szostak.

"Radi se o veoma ozbiljnom protivniku i potpuno spreman dočekujem okršaj u subotu. Spreman sam za još veće izazove. Vjerujem da borba neće trajati duže od dvije runde, do kada ću Szostaka poslati na pod. Drago mi je da će me u Poljskoj bodriti brat Fadil i još nekoliko prijatelja. Mnogo mi znači i podrška iz cijele BiH. Tako sam dobio zanimljiv video iz Živinica od članica plesnog studija 'Dina'. Inače, za ovaj meč sam se kratko spremao u Americi, gdje sam trenirao i pripremao se sa velikim borcima, a potom i u UFD Gymu u Düsseldorfu, mojoj drugoj kući, gdje sam trenirao sa legendarnim Jon Jonesom, Hesdy Gergesom i Melvinom Manhoefom, te sa Jayom Silvom. Zahvalan sam cijeloj ekipi iz Düsseldorfa, a posebno braći Tomislavu i Ivanu Dijakoviću", kaže Erko Jun.

Erko Jun (28) je do sada u MMA ostvario dvije pobjede iz isto toliko borbi protiv Tomasza Oswieczinskog i Popeka Monstera, dok je 29-godišnji Poljak Akop Szostak u pet borbi zabilježio tri pobjede.

Na ovom eventu će nastupiti i Vitežanin Roberto Soldić, koji će ukrstiti rukavice sa dosad neporaženim Poljakom Krystianom Kaszubowskim.
Prijavi grešku


Komentari (22)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...