Ostvario treću pobjedu
1.6k

Erko Jun ispunio obećanje i nokautirao Szostaka u prvoj rundi

Piše: D. B.
Bh. MMA borac i fitness model Ermin Junuzović alias Erko Jun ostvario je treću pobjedu u isto toliko borbi.

Dvadesetosmogodišnji Junuzović se borio na događaju KSW 49 u Gdanjsku u Poljskoj protiv tri godine starijeg teškaša Akopa Szostaka te ga je pobijedio već u prvoj rundi.

Preciznije, Erko Jun je u prvoj minuti uzdrmao protivnika protivnika odličnim udarcem i nastavio ga snažno udarati, a sudija je prekinuo borbu. Time je bh. borac upisao treću MMA pobjedu i ispunio obećanje da "Szostak neće trajati duže od dvije runde".

"Rekao sam vam ljudi, kad nešto kažem, ne lažem. Borba je bila kratka, nisam se ni previše znojio, ali sam zadovoljan borbom. Slijedi opuštanje i odmor, vidjet ću šta je sljedeće. Mislim da ste uživali gledajući me kako se borim, vraćam se po novu pobjedu. Ne mogu govoriti o svom ugovoru, ali ćete me uskoro ponovo vidjeti. Znao sam da sam ga udario u pravom trenutku, moja desna ruka je opasna. Ljudi su sumnjali u mene jer dolazim iz fitnessa, ali ja treniraram MMA na visokom nivou, vidjeli ste kako se krećem, kako kontrolišem protivika i udaram kako bih završio borbu. To je zbog treninga s ljudima s visokog nivoa. Većina boraca imaju samopouzdanje, nekima to služi da im um bude svjež, ali pravog ratnika prepoznate kad ga pogledate u oči. Poštujem svog protivnika, čuo sam da pomaže djeci, ali sam mu rekao da ću ga nokautirati", izjavio je Junuzović nakon meča.