Odličan rezultat
172

Edin Sinanović na Svjetskom kupu u Budimpešti osvojio bronzanu medalju

Klix.ba
Na Svjetskom kupu održanom u Budimpešti od 17. do 20. maja, u izuzetno teškoj konkurenciji naš reprezentativac i takmičar Kick boxing akademije "Ilidža" Edin Sinanović osvojio je bronzanu medalju u kategoriji -67kg.

U borbi za ulazak u finale Sinanović je poražen od reprezentativca Ukrajine Sabar Yaroslava, koji je na kraju osvojio zlatnu medalju.

"Ponosan sam na njega i način na koji se do zadnje sekunde meča borio protiv vrhunskog borca. Dokazao je da spada u red najboljih bh. kickboxera, što pokazuje upravo kontinuiranim rezultatima na velikim takmičenjima. U jednom vrhunskom meču pokazao je sve što jedan pravi borac treba pokazati, bez imalo respekta prema odličnom borcu iz Ukrajine", kaže Nermin Bašović, osvajač zlatne medalje na Svjetskom prvenstvu u Francuskoj 2003. godine i najbolji sportista BiH za 2003. godinu, koji uspješno vodi Kick boxing akademiju "Ilidža".

Drugi takmičar Sadin Hadžajlija koji je također trebao ići u Budimpeštu, ipak je nastupio na 6. Međunarodnom turniru "Trofej prijestolnice Cetinje 2018", a on je osvojio srebrnu medalju.