Prekid u drugoj rundi
521

Edin Puhalo u Sarajevu odbranio titulu prvaka Evrope po WBO verziji

D. B.
Bh. bokser Edin Puhalo, alias Iron Puki, odbranio je naslov prvaka Evrope u teškoj kategoriji nakon što je prekidom na kraju druge runde savladao Nijemca Alija Ramija.

Puki je od samog početka dominirao, a nakon nekoliko jakih udaraca poljuljao je Ramija, čiji se ugao odlučio na bacanje peškira u ring, što je značilo predaju.

Puhalo je tako uspio odbraniti titulu prvaka Evrope i približiti se borbi za naslov prvaka svijeta u najjačoj bokserskoj federaciji WBO.

“Moja najveća borba nije bila u ringu, već mimo njega, jer je sva organizacija pala praktično na mene i moju promotorsku kuću. Nije bilo previše sluha da se pomogne, ali bez obzira na to sretan sam što sam BiH i Sarajevu poklonio ovu pobjedu. Ovo je velika stvar za bh. boks i ko se imalo razumije u ovaj sport, shvatit će šta znači da jedna država ima prvaka u Evrope i to u WBO federaciji. Hvala svima koji su mi pomogli, a pobjedu poklanjam svojoj suprugi i porodici”, rekao je Puki, koji je prije ove borbe bio osmi izazivač za prvaka svijeta, a na sljedećem rankingu mogao bi biti i među top 5.

Prije glavne borbe gledaoci u dvorani Novo Sarajevo na Grbavici imali su priliku vidjeti nekoliko sjajnih mečeva i pobjede Slaviše Simeunovića, Hasne Tukić, Mirsada Ćebe i odliČnog Ibrahima Odobašića.