700 boraca
181

Deseti kick box turnir "WAKO Grand Prix BiH" u februaru na Ilidži

Klix.ba
Tradicionalni deseti po redu turnir "WAKO Grand Prix BiH" za pionire, kadete, juniore i seniore održat će se 24. februara naredne godine u KSC-u Ilidža.

Organizator turnira je Kick boxing akademija Ilidža, koju uspješno vodi Nermin Bašović, osvajač zlatne medalje na Svjetskom prvenstvu u Francuskoj 2003. godine i najbolji sportista BiH za 2003. godinu.

"Turnir se održava svake godine krajem februara, a dosadašnje pripreme i najave obećavaju da će biti jedan od najboljih i najmasovnijih turnira u regionu kada je kick box u pitanju. Na turniru će nastupiti osvajači medalja sa Evropskih i Svjetskih prvenstava, kao i najbolji bh. borci. Očekujemo nastup oko 700 takmičara iz osam zemalja. Uveliko radimo na pripremi turnira, a imamo još puno posla u narednom periodu. Inače, turnir je uvršten u kalendar Evropske Kickboxing federacije", kaže Nermin Bašović uz napomenu da su eliminacije predviđene od 11 sati na dan turnira, dok su finale na programu poslije podne.

Pokrovitelj manifestacije je Općina Ilidža i Ministarstvo kulture i sporta Kantona Sarajevo, a ulaz na turnir bit će slobodan.