Četvrti u karijeri
562

"Čovječe, kakva senzacija": Roberto Soldić iz Viteza strašnim nokautom doživio najteži poraz u karijeri

K. H.
Foto: Screenshot/Twitter
Foto: Screenshot/Twitter
Najbolji hrvatski MMA borac bh. porijekla Roberto Soldić (28) doživio je težak poraz u "drugom debiju" u ONE Championshipu, najvećoj azijskoj MMA organizaciji, nakon što je u drugoj rundi nokautiran od švedskog borca Zebaztiana Kadestama.
Za Soldića je ovo bio drugi meč u ONE-u, ali se može smatrati debijem jer je prva borba u decembru prošle godine prekinuta na početku prve runde nakon udarca koji je dobio koljenom u međunožje. Tada je meč sa Muradom Ramazanovom trajao samo tri minute i jednu sekundu, a proglašen je za "no contest".

Što se tiče sinoćnje borbe, Soldić je dominirao u prvoj rundi i kontrolisao je meč, čak je i dva puta ozbiljno uzrdmao protivnika, a iako je Šveđanin već nakon prve runde bio krvavog lica, u drugoj rundi je viđen šok i veliki preokret.

Hrvatski borac je nakon jedne razmjene udaraca pao i brzo se podigao, a Šveđanin to koristi i snažnom serijom ga je uzdrmao. Soldić je stigao do ograde, ali ga je protivnik nakon toga završio sjajnim nokautom. Ovakav ishod je iznenadio mnoge, a posebno Ariela Helwanija, jednog od najpoznatijih MMA novinara.

"Čovječe! Zebastian je nokautirao Roberta Soldića. Kakva senzacija...", napisao je na svom Twitter profilu.

Ovo je za Soldića bio četvrti poraz u karijeri, a iako se ranije očekivalo da bi uskoro mogao dobiti i priliku da se bori za pojas, ovaj poraz će ga sigurno vratiti nekoliko koraka unazad.

Podsjećamo, riječ je o borcu porijeklom iz Viteza, koji se naknadno odrekao bh. zastave i promijenio svoj nadimak "Vitez iz Viteza" u Robocop.