Borbe u subotu
322

Ćatić s ljiljanima na maski odradio vaganje uoči povratka, Reiz spreman za svoj meč

K. H.
Adnan Ćatić (desno)
Adnan Ćatić (desno)
Bivši svjetski prvak, bh. bokser Adnan Ćatić alias Felix Sturm, u subotu će ponovo ući u ring nakon četiri godine i to protiv borca iz Njemačke Time Rosta, a dvojac je danas obavio vaganje te je sve spremno za sutrašnju borbu.

Ćatić će četverogodišnju boksersku pauzu prekinuti borbom protiv dosad neporaženog borca iz Njemačke, a ranije je dogovoren meč na 10 rundi. Bh. bokser se posljednji put borio 2016. godine kada je pobjedom nad Fedorom Čudinovom osvojio pojas WBA prvaka u supersrednjoj kategoriji.

Na današnjem vaganju Ćatić se pojavio s maskom na kojoj su bili bosanski ljiljani, a treba reći i to da će se borba održati u Hamburgu 19. decembra. Program počinje u 19 sati.

Nijemac Timo Rost (29) iza sebe ima 10 pobjeda i dva remija. S druge strane, daleko iskusniji Ćatić (41) u karijeri ima 40 pobjeda, tri remija i pet poraza.

Današnje vaganje je obavio i Ajdin Reiz, perspektivni bh. bokser koji će se četvrti put boriti profesionalno i to kao Ćatićeva predborba.

Ajdin Reiz
Ajdin Reiz

"Protivnik i ja smo imali tačno 69.5 kg. Spreman sam i jedva čekam borbu", rekao je kratko Reiz koji će se boriti protiv debitanta u svijetu profesionalnog boksa Nijemca Pierrea Woloszynskija.