Golman Bayerna na udaru
896

Ćatić na Instagramu: Uvijek će se zvati BiH, bez obzira šta Neuer pjeva

K. H.
Foto: Instagram
Foto: Instagram
Njemački bokser porijeklom iz BiH Adnan Ćatić na svom Instagram profilu osvrnuo se golmana Bayerna Manuela Neuera koji je u Hrvatskoj snimljen kako pjeva kontroverznu pjesmu Marka Perkovića Thompsona "Lijepa li si".
Brojni njemački mediji objavili su da Manuel Neuer odmara u Hrvatskoj i apsolutno svi su kritikovali golmana Bayerna i reprezentacije Njemačke zbog pjevanja pomenute pjesme Marka Perkovića Thompsona.

Iako se on branio da uopšte ne zna hrvatski jezik kao ni šta pjesma znači, na videosnimku se jasno može vidjeti da izgovara riječi, što je samo po sebi dovoljno da bude kritikovan, a njemački mediji ga nisu štedili.

"Ne govorim hrvatski jezik, tako da nisam znao ni šta pjevam ni od kojeg pjevača", glasi poruka koju je Neuer poslao Bildu i Sport1.

Upravo po tom pitanju oglasio se i bokser Adnan Ćatić koji je bio vrlo izričit u svom stavu.

"Uvijek će se zvati Bosna i Hercegovina i nijedna pjesma to ne može promijeniti, bez obzira što je pjeva Manuel Neuer", napisao je Adnan Ćatić na Instagramu.

Ćatić je, podsjećamo, osuđen na tri godine zatvora zbog utaje poreza i dopinga. On boravi u zatvoru otvorenog tipa kako bi mogao neometano trenirati i boriti se.