Medalja u hrvanju
143

Bronzanom Gruzijcu doček u Beogradu: Srbija je sada moja zemlja, u Pariz po zlato

D. P.
Datunašvili je nakon velikog incidenta napustio Gruziju (Foto: OK Srbije)
Datunašvili je nakon velikog incidenta napustio Gruziju (Foto: OK Srbije)
Gruzijac koji nastupa pod zastavom Srbije, Zurab Datunašvili, doživio je lijep doček u Beogradu nakon što je osvojio bronzanu medalju na Olimpijskim igrama u Tokiju.
Datunašvili se od 2020. godine bori pod zastavom Srbije nakon što je u rodnoj Gruziji bio žrtva velikog incidenta tokom kojeg ga je predsjednik Hrvačkog saveza udario metalnom šipkom.

Odlučio je napustiti svoju zemlju i boriti se za Srbiju, a na Olimpijskim igrama u Tokiju osvojio je bronzanu medalju u hrvanju grčko-rimskim stilom do 87 kilograma.

Po dolasku u Beograd dočekali su ga brojni fanovi, a Datunašvili je poručio kako je Srbija sada njegova zemlja te kako se nada osvajanju zlata na predstojećim Igrama u Parizu 2024. godine.

"Ovo mi je bio san, mnogo sam sretan jer sam osvojio medalju. Potrebna je disciplina i svakog dana pobjeđivati samog sebe i upravo rezultat toga je olimpijska medalja. Ima dovoljno vremena do Pariza, i da se tamo osvoji zlatna medalja. Moja kuća je sada Srbija. Za tri godine ću reći moja kuća je Srbija i ovo je zlatna medalja“, izjavio je Datunašvili.

Osvajanje zlatne medalje najavio je i trener Vojislav Trajković koji poručuje kako je Datunašvili napravio veliki uspjeh u Tokiju.