Debi u KSW-u
47

Britanski gorostas o Erku Junu: Prijatelj mi je, ali borio bih se protiv njega

N. K.
Martyn Ford (Foto: Instagram)
Martyn Ford (Foto: Instagram)
Velika britanska bodybuilding zvijezda Martyn Ford (34) trebao bi debitovati iduće godine u MMA organizaciji KSW, s kojom je potpisao ugovor još prošle godine.

Međutim, na debi bi mogli čekati do oktobra naredne godine zbog njegovih drugih obaveza, prije svega snimanja filmova.

"Borba će svakako doći iduće godine. Bio je plan da to bude ove godine, ali imao sam previše snimanja. Sretan sam što je ekipa iz KSW-a imala puno razumijevanja prema mojim obavezama i što su podržali sve moje projekte. Međutim, iduće godine napokon dolazi i taj moj debi. Protivnika još ne znam, ali termin će vjerovatno biti u oktobru", rekao je Ford za MMApl.

Ford smatra kako Mariusz Pudzianowski ne bi bio dobar protivnik za prvu borbu, jer bi se volio testirati protiv nekog manje iskusnog borca, a bio je puno otvoreniji kada je spomenut bh. MMA borac Erko Jun.

"Erko je još jedan sjajan borac i moj dobar prijatelj. Ipak, problem u ovom poslu je što se svi poznajemo i u kavezu ne možeš imati prijatelja. Otvoren sam za razne opcije, bit će zanimljivo vidjeti šta će odlučiti", poručio je Ford kojeg na Instagramu prati 2,2 miliona pratitelja.

Inače, 150 kilograma težak Ford je najavio kako će se u narednom periodu posvetiti treningu da bi što spremniji dočekao debitantsku borbu.