Bosanski bombarder brutalno prebio Marca Reyesa za treću UFC pobjedu

Piše: K. H./Klix.ba
23.2.2019. u 19:07
1.742
90
Bosanski bombarder brutalno prebio Marca Reyesa za treću UFC pobjedu
1.742
Bosanski bombarder brutalno prebio Marca Reyesa za treću UFC pobjedu Foto: Printscreen
Bh. borac Damir Hadžović, poznatiji kao Bosanski bombarder, tehničkim nokautom pobijedio je Meksikanca Marka Reyesa u lakoj kategoriji na UFC Fight Night eventu u Pragu.
Hadžović je do pobjede stigao prekidom u drugoj rundi nakon nekoliko brutalnih ground n’ pound udaraca, a koliko su oni bili žestoki najbolji je pokazatelj činjenica da je Meksikanac tokom proglašenja pobjednika bio na podu.

Ovo je treća pobjeda za Hadžovića u petom nastupu u UFC-u, druga u nizu i sigurno je da će u ovakvoj formi brzo tražiti novog protivnika i eventualnu treću pobjedu.Kao i do sada, Hadžović se borio pod bh. zastavom, a u nedavnom razgovoru za naš portal kazao je da je to njegov način da se bori za BiH.

"Živim u Danskoj od svoje šeste godine, kada sam s porodicom izbjegao iz BiH zbog rata. Međutim, moj otac je ostao boriti se u ratu u Goraždu, a sada se i ja borim za BiH, samo na drugi način. To mi je drago. Uvijek nosim bh. zastavu, iako živim u Danskoj. Samo smo Mirsad Bektić i ja sada u UFC-u te je Denis Stojnić imao ranije borbe od boraca iz BiH. Predstavljamo BiH u ovom velikom sportu. Znate li koliko nacija uopšte nema predstavnika u UFC-u. Na primjer, iz Danske nema niko osim mene. Zato mi je drago i ponosno predstavljam BiH", kazao je Hadžović.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (90)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...

Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: