Spektakl u Pragu
204

Bosanski bombarder uoči UFC borbe protiv Reyesa: Maksimalno sam spreman, očekujem pobjedu

Piše: N. Kustura
Hadžović: Ponosno se borim za BiH (Foto: Twitter)
Hadžović: Ponosno se borim za BiH (Foto: Twitter)
Bosanskohercegovački MMA borac Damir Hadžović, poznatiji kao Bosanski bombarder, sutra će na Fight Nightu u Pragu imati svoj peti nastup u elitnoj MMA organizaciji UFC-u. Protivnik će mu biti Meksikanac Marko Reyes.

Hadžović (12-4, 2-2 UFC) u borbu će krenuti nakon velike pobjede u sjajnoj dvoboju protiv Nicka Heina, dok je Reyes (8-4, 4-1 UFC) u svih pet dosadašnjih borbi unutar oktagona potvrdio kvalitetu.

Borac koji se bori pod zastavom BiH i Danske za portal Klix.ba govorio je o očekivanjima uoči sutrašnjeg okršaja.

"Maksimalno sam spreman, nije bilo nikakvih problema do sada. Uvijek bude nekih povreda uoči borbe, ali ovaj sam put apsolutno spreman. U najboljoj sam formi ikad. Imao sam dobre pripreme i očekujem pobjedu. Međutim, borba je borba. Mora čovjek biti skroman u ovom sportu", rekao nam je Hadžović na početku razgovora.

Reyes je borac koji od prve sekunde kreće agresivno i raznovrsno.

"Ne poznajem ga puno. Znam da nije neki tehnički borac, već je jak i uporan. Srčan je kao i svi meksički borci te ima jak udarac. Dobar je. Uostalom, svi su dobri u UFC-u. To je nogometna Liga prvaka za borilačke sportove. Međutim, moram istaći da kalibar njegovih dosadašnjih protivnika i mojih nije bio isti jer sam ja imao daleko zahtjevnije borbe", otkriva nam Damir.

Meksikanac je prošle godine imao problema s dopingom, zbog čega je jedno vrijeme bio van oktagona.

"Ovo mu je prva borba nakon što je pao na doping testu. Mislim da je dobio devet mjeseci suspenzije. Testiraju nas stalno, zato i volim UFC. Ovo je najsigurnije za borce jer kad neko uzima steroide, to vam je isto kao da ima oružje", kaže 32- godišnji MMA borac.

I ovaj put će se, kao i svaki do sada, Hadžović boriti pod bh. zastavom.

"Živim u Danskoj od svoje šeste godine, kada sam s porodicom izbjegao iz BiH zbog rata. Međutim, moj otac je ostao boriti se u ratu u Goraždu, a sada se i ja borim za BiH, samo na drugi način. To mi je drago. Uvijek nosim bh. zastavu, iako živim u Danskoj. Samo smo Mirsad Bektić i ja sada u UFC-u te je Denis Stojnić imao ranije borbe od boraca iz BiH. Predstavljamo BiH u ovom velikom sportu. Znate li koliko nacija uopšte nema predstavnika u UFC-u. Na primjer, iz Danske nema niko osim mene. Zato mi je drago i ponosno predstavljam BiH", kazao nam je Hadžović te se za kraj razgovora osvrnuo i na Georgesa St-Pierrea, jednog od najboljih MMA boraca svih vremena koji je otišao je u sportsku penziju.

"Čovjek je puno uradio za ovaj sport. Prava je legenda. Ovo je 'lud' sport, a on je sebi stvorio ime i sada je legenda", kazao je.

Hadžović je za kraj razgovora poručio da će na ljeto doputovati i u BiH, gdje boravi barem jednom godišnje kako bi, kako kaže, "napunio baterije".

Borba između Damira Hadžovića i Marca Reyesa na rasporedu je u subotu s početkom oko 19:00 sati.