Bh. kickbokseru Adiju Durakoviću uzor je Cro Cop: Želim biti svjetski prvak

Piše: M. N./Klix.ba
18.2.2019. u 22:20
105
46
Bh. kickbokseru Adiju Durakoviću uzor je Cro Cop: Želim biti svjetski prvak
105
Bh. kickbokseru Adiju Durakoviću uzor je Cro Cop: Želim biti svjetski prvak
Dvadesettrogodišnji Adi Duraković iz Sarajeva osvojio je srebro i bronzu na Evropskom kupu u kickboxingu održanom u Hrvatskoj. Na takmičenju je učestvovao 1.871 takmičar iz 31 države, a BiH je imala čak 83 predstavnika.
Sportom se bavi već 12 godina tokom kojih je osvojio veliki broj nagrada i priznanja. U razgovoru za Klix.ba kaže kako se prvo bavio karateom, potom boksom, da bi onda prešao na kickboxing. Za svako takmičenje intenzivno se priprema tri mjeseca ranije."Radim dva treninga dnevno - ujutro trčim i radim vježbe za snagu, a navečer radim sparinge i borilački dio treninga. Posljednjih nekoliko dana održavam kilažu kako bih bio tačan na vagi i dva dana prije meča ili turnira posvetim odmoru i opuštanju", kazao je Kadrić.Do sada je osvojio dva zlata na državnom prvenstvu u kickboxingu, tri zlata na internacionalnim kupovima te srebro na evropskom kupu. Naglašava kako ima još dosta nagrada, ali da su ove najvažnije do sada. Član je KBK "Golden Fighters" Ilidža, a za budućnost ima plan da dostigne sami vrh borca ovog sporta.

"U budućnosti planiram osvojiti naslov svjetskog prvaka, to je san svakog borca. Nakon toga se planiram ozbiljnije posvetiti profesionalnoj karijeri u boksu i kickboxu", rekao je.

Iako BiH ima dosta kickboxing klubova i sportista koji se bave ovom vrstom sporta te osvajaju velika priznanja širom svijeta, Duraković smatra da kickboxing nema mjesto koje zaslužuje u BiH u odnosu na druge sportove."Kickboxing je zapostavljen kao i većina sportova. Volio bih kada bi građani i nadležni organi malo više pažnje posvetili nama borcima, jer imamo ogroman potencijal i perspektivne takmičare i takmičarke", zaključio je Duraković.

Sada se priprema za nove borbe i medalje, a uzor mu je Cro Cop Mirko Filipović.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (46)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...

Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: