Lijep gest FNC-a
470

Bh. borac otkazao nastup u Zetri zbog tužnih vijesti, treba pomoć za liječenje sina

N. M.
(Foto: FNC/Montaža)
(Foto: FNC/Montaža)
Bosanskohercegovački MMA borac Selver Mahmić podijelio je s javnošću tužne vijesti i apel za pomoć u liječenju njegovog sina Omara, kojem je dijagnosticiran tumor.

Cijelu priču podijelila je regionalna organizacija Fight Nation Championship s adresom u Zagrebu, u kojoj se Mahmić etablirao kao perspektivan MMA borac, a zbog svega je morao otkazati svoj nastup na decembarskom događaju u sarajevskoj Zetri (16.12.).

Kako je objavljeno, Omaru je dijagnosticiran tumor na mozgu, a nedavno je imao dvije operacije nakon kojih su iscrpljene sve mogućnosti njegovog liječenja u Bosni i Hercegovini.

Dragi svi, najmlađi a ujedno i najveći borac u našem rosteru, hrabri lav Omar vodi najveću borbu, borbu za svoj...

Posted by FNC on Thursday, November 23, 2023
"Nastavak liječenja je nužno nastaviti u Istanbulu gdje se Omar trenutno i nalazi sa svojom obitelji. Potrebna je brza reakcija svih nas jer se radi o izrazito agresivnom tumoru i doslovno je svaki sat bitan", objavio je FNC, koji je za kratko vrijeme izrastao u najozbiljniju regionalnu borilačku organizaciju.

Za nastavak Omarovog liječenja hemoterapijom biti će potrebno pokriti troškove od 40.000 eura, a plan je da se se sa terapijom krene u ponedjeljak.

Iz FNC-a su saopćili i kako će Mahmiću već danas uplatiti honorar za meč koji je trebao imati u Zetri, iako se na kraju neće boriti.

Liječenju Omara Mahmića možete pomoći uplatom na račun:

Uplate iz BiH: 1994626010542421 Selver Mahmić
Uplate izvan BiH: Selver Mahmić IBAN: BA391994626010542421
SWIFT: ABSBBA22 SPARKASSE BANK, d.d. BIH

Mahmić je dosad u MMA karijeri imao tri profesionalne borbe. U finalu FNC turnira Armagedon poražen je od Davida Sivonjića, a potom je vezao dvije pobjede jer je savladao Michaela Realija i Nemanju Milakovića.

Ranije je svoju karijeru Mahmić gradio u kickboxu.