Značajan uspjeh
322

Anel Macić na Svjetskim borilačkim igrama u Štutgartu osvojio srebrenu medalju

Klix.ba
Anel Macić
Anel Macić
U organizaciji WMAC u Štutgartu su održane Svjetske borilačke igre na kojima je bh. kickbokser Anel Macić osvojio srebrenu medalju.

Na igrama je učestvovalo više od 1.000 takmičara iz 27 država i koje su bile otvorene za sve federacije i organizacije u borilačkim sportovima.

Na ovom takmičenju svjetski prvak u kickboxingu iz 2014. godine u Londonu i viceprvak svijeta 2015 godine u Španiji, Konjičanin Anel Macić, osvojio je srebrenu medalju.

"Ovo takmičenje mi je bilo prvo nakon pauze od 2015. godine, samim tim mi je ova medalja još draža jer je povratak u ring bio uspješan. Mala pauza između polufinalnog i finalnog meča je utjecala na poraz u finalu, gdje sam izgubio od domaćeg prestavnika. Osvajanjem ove medalje otvorio sam vrata profesionalnim mečevima, tako da me 17. oktobra očekuje prvi profesionalni meč po K1 pravilima u Mađarskoj. Izuzetno sam zadovoljan prikazanim, kao i moj trener i menadžer. Zahvalio bih se svom treneru Ismaru Neziroviću koji mi je pomogao u pripremama", izjavio je Macić.