Skandal u Austriji
489

Ahmed Vila uništio protivnika, organizator poništio borbu i spasio Čečena

Piše: N. K.
Ahmed Vila (Foto: Facebook)
Ahmed Vila (Foto: Facebook)
Jedan od najvećih MMA potencijala u regiji Ahmed Vila (22) nastupio je sinoć na eventu promocije Vendetta FC u Austriji, gdje se dogodio pravi skandal.

Naime, borac iz Bosne i Hercegovine je ovu borbu pobjeđivao dva puta, ali je ostao na kraju bez trijumfa protiv Čečena Hasana Hamzatova, borca iz kluba koji je bio organizator eventa.

"Pobijedio sam u borbi, ali organizator kaže da neće vrijediti. Borio sam se na Vendetta eventu u Austriji, protiv čečenskog borca Hasana Hamzatova, koji je bio namazan vazelinom. Nakon što sam mu napravio polugu na ruci, vrištao je od bolova, ali sudije to nisu brojali kao verbalnu predaju, iako su rekli da se upravo to dogodilo. Borba se nastavila, da bi ubrzo bila pauzirana jer je on krvario. U nastavku sam mu napravio giljotinu, noge su mu pale i sudija je prekinuo borbu. Tada je organizator, koji je ujedno i njegov trener, ušao u kavez i rekao kako borba nije gotova. I to je to. Sudija je ostajao pri svojoj odluci pa sam tako i ja, ja sam pobijedio u ovoj borbi! No, u njihovim očima se borba nije niti dogodila. Naučio sam lekciju, potrebno je izbjegavati lažne organizacije pod svaku cijenu”, izjasnio se Ahmed putem svoje zvanične Facebook stranice.

Inače, nakon što je trener ušao u kavez zahtijevao je nastavak borbe, ali Vila je napustio kavez, što je vjerovatno bila najbolja moguća odluka u tom trenutku.

I na snimku se može jasno vidjeti kako je Vila došao do regularne pobjede, međutim, neki ljudi čini se smatraju da su sudije tu samo da odrade posao za njih.