Čeka ga opasan protivnik
195

Ahmed Vila protiv Kacpera Formele 11. maja u kavezu KSW-a

D. B.
Bh. MMA borac Ahmed Vila spreman je za novi izazov u organizaciji KSW, a to će biti Poljak Kacper Formela.

Dvadesetsedmogodišnji Vila (12-4-1 1 NC) je imao uspješan debi u KSW-ovom kavezu 16. decembra prošle godine kada je nakon tri runde sudijskom odlukom zasluženo odnio pobjedu nad Lukaszom Charzewskim i prekinuo poljskom borcu niz od 11 mečeva bez poraza.

Ahmed ima pet vezanih pobjeda, četiri u organizaciji Oktagon MMA, dok je petu ostvario na pomenutom debiju u KSW-u.

Poljaci ga dobro poznaju, pišu da ima crni pojas u brazilskoj jiu-jitsu te da mu je submission "specijalka" koju je dosad iskoristio šest puta, svaki put u prvoj rundi.

Njegov protivnik će biti 28-godišnji Kacper Formela (17-4 1 NC), koji ima osam pobjeda u nizu, a posljednju je ostvario 14. oktobra prošle godine u organizaciji FEN protiv Nursultana Kassymikhanova jednoglasnom odlukom sudija. On je 2022. godine osvojio šampionski pojas te ga je branio tri puta. Poznat je po svojim nokautima, ali mu nije stran ni submission. Od 2020. godine ne zna za poraz.

"Dobio sam ponudu da se borim s Kacperom Formelom, trenutno je prvorangirani borac u Evropi u FW kategoriji, bivši je šampion FEN-a i sada možda najveći izazov za mene u KSW-u. Ono što ja oduvijek govorim jeste da ne biram protivnike i da želim biti odličan predstavnik svog kluba i svoje države. Dat ću sve od sebe da pobijedim u ovom meču, a nadam se da ću nakon toga dobiti pravo napada na pojas", izjavio je Vila za portal Klix.ba.

Meč je zakazan za 11. maj, a održat će se u okviru događaja XTB KSW 94 u Ergo Areni, koja se nalazi između Gdanska i Sopota.