Pred meč s Rostom
4

Adnan Ćatić: Zahtijevam revanš od De la Hoye, sudije su me pokrale

H. H.
Ćatić tvrdi da je potpuno spreman za povratak u ring (Foto: EPA-EFE)
Ćatić tvrdi da je potpuno spreman za povratak u ring (Foto: EPA-EFE)
Bivši višestruki bokserski svjetski prvak Adnan Ćatić, poznatiji kao Felix Sturm (40-5-3), vraća se u ring 19. decembra u Hamburgu kada će se u super srednjoj kategoriji boriti protiv neporaženog Nijemca Tima Rosta (10-0-2).

Bit će to njegova prva borba nakon gotovo pet godina, a bosanskohercegovački bokser siguran je da će slaviti.

"Moj protivnik Timo Rost,neće primijetiti da sam 'zahrđao'. Uvjeravam vas u to i spreman sam za povratak. Borba Mikea Tysona protiv Roya Jonesa pokazala je da starsona dob nije bitna u ovom sportu, ali disciplina, marljivost i ambicija jesu", rekao je Ćatić koji je potom iznenadio sve zatraživši revanš od Oscara de la Hoye ukoliko pobijedi Rosta.

"Nakon što Timu Rostu nanesem prvi poraz zahtijevam revanš od Oscara de la Hoye. To mi duguje, jer svi koji išta znaju o boksu, znaju i da sam ga pobijedio u borbi 2004. godine. Pokrale su me sudije", izjavio je Ćatić.

De la Hoya (47) je od 2009. godine u bokserskoj penziji i jasno je da bi to bio egzibicijski meč.

Podsjetimo, Ćatić je 20. februara 2016. imao posljednju borbu u Oberhausenu protiv Fjodora Čudinova nakon koje je bio pozitivan na nedozvoljene supstance, a u aprilu ove godine osuđen je zbog utaje poreza na tri godine zatvora.

Ipak, on je već neko vrijeme na slobodi s obzirom na to da je u toku žalbeni proces na presudu kojom je osuđen na tri godine zatvora zbog utaje poreza, ali i korištenja dopinga.

Ćatić, koji se bori pod njemačkom zastavom, bivši je peterostruki svjetski prvak uz skor od 40 pobjeda, pet poraza i tri neriješena meča. Uzimao je titule u srednjoj kategoriji u verzijama WBO, WBA i IBF, te u supersrednjoj u WBA asocijaciji, upravo u borbi protiv Čudinova.

Borba između Ćatića i Rosta održat će se u Hamburgu 19. decembra u 19 sati.

Ljubitelji boksa u našoj zemlji moći će uživati u velikom povratničkom Ćatićevom meču putem prijenosa na Face TV, a komentator će biti Marjan Mijajlović.