Grand Prix miting
0

Bolt i Vlašić pobjednici u Londonu

Totalsport
Foto: AP
Foto: AP
Najbolja hrvatska atletičarka Blanka Vlašić pobijedila je u skoku u vis na dvodnevnom Grand Prix mitingu koji se održava u Londonu..

Vlašić je prvo mjesto osvojila s preskočenom visinom od 2.02 metra. Splićanka na ovom natjecanju nije imala dostojnu konkurenciju u svojim suparnicama, budući da je drugoplasirana Španjolka Ruth Beitia preskočila tek 192 centimetra. Na djelidbi trećeg mjesta našle su se Anmerikanka Amy Accuf i Levern Spencer iz Svete Lucije, obje su preskočile po 188 centimetara.

Jamajčanin Usain Bolt, najbrži čovjek svijeta, pobijedio je u finalu utrke na 100 metara. Bolt je s jakim vjetrom u prsa (-1.7) ostvario rezultat 9.91. Njegov sunarodnjak Yohan Blake zauzeo je drugo mjesto (10.11), a treći je bio Daniel Bailey iz Antigve i Barbude (10.13). Drugi slavni jamajčanski sprinter, Asafa Powell, zauzeo je šesto mjesto s vremenom 10.26. Spomenimo da je Bolt polufinalnu utrku otrčao rezervirano, te ostvario rezultat 10.31, ali u finalu je bio puno brži.

Zanimljivo je i spomenuti da je Ruskinja Jelena Isinbajeva, aktualna olimpijska i svjetska prvakinja, te svjetska rekorderka, osvojila ''samo'' drugo mjesto u skoku s motkom. Ruskinja koja je 24 puta popravljala najbolji svjetski rezultat u ovoj disciplini, preskočila je 4.68 metara, koliko i pobjednica natjecanja, Poljakinja Anna Rogowska.